Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gęsta z kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
ziemniak 6 szt
kasza gryczana 3/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
mleko 1/3 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka 1 łyżka
żurek 1 butelka
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gęsta z kaszą gryczaną

Mięso gotujemy w wodzie, po 30 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, sól, pieprz, liść laurowy.

Gotujemy pod przykryciem, gdy ziemniaki i mięso będą miękkie dodajemy żurek i opłukaną kaszę i dalej gotujemy.

Pod koniec dodajemy zmieszaną mąkę z mlekiem i pokrojony czosnek.
Jeszcze chwilkę podgotowujemy.
Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.01.2014 00:20
żurek z gryczana to dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak