Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z mielonym mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 gram
mięso mielone wołowe 250 gram
papryka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 200 ml
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
fasola czerwona 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z mielonym mięsem

Kroki postępowania

1
zmielone mięso podsmażyć na patelni(odlać cały tłuszcz który się wytopi)
Krok 1 - Zupa fasolowa z mielonym mięsem foto
2
dodać pokrojoną cebule i czosnek....
Krok 2 - Zupa fasolowa z mielonym mięsem foto
3
dodać obrane i pokrojone pieczarki.smażyć aż odparuje cała woda
Krok 3 - Zupa fasolowa z mielonym mięsem foto
4
dodać pokrojoną paprykę(u mnie żółta dla kontrastu)
Krok 4 - Zupa fasolowa z mielonym mięsem foto
5
fasole namoczyć na noc w zimnej wodzie.rano ugotować ją z dodatkiem soli....ugotowaną fasolę odcedzić,dodać świeżą wodę,sól do smaku i mmięso z warzywami z patelni.
całość podgotować razem z 20 minut,na koniec dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy.
nie zagęszczać
Krok 5 - Zupa fasolowa z mielonym mięsem foto
6
zupę podawać np z żółtym serem startym na tarce

smacznego
Krok 6 - Zupa fasolowa z mielonym mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 04.02.2014 12:47
świetna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak