Zupa fasolowa z jarzynami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    40 dkg
  • fasola Jaś

    30 dkg
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • kminek

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżka
  • margaryna

    1 łyżka
  • przyprawa do zup

    3/4 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i fasole umyć, włożyć do garnka i zalać 2,5 litra wody. Dodać przyprawę, liście, ziele i kminek. Gotować około 30 minut na małym ogniu. Jarzyny obrać, umyć, pokroić na kawałki i włożyć do garnka z zupą. Gotować zupę do momentu, aż fasola i mięso będą miękkie. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, dodać do zupy i wymieszać. Dodać majeranek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wlać na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 19.02.2014 09:30
Bardzo smaczna jest Twoja zupka.
ONY_za_kare 13.01.2014 13:03
smaczna zupa
IKrakowianka 14.10.2013 19:10
bardzo smaczna
EmciaPichci 20.08.2013 13:00
fasolowa to jest to!
Ela15 21.06.2013 09:19
pyszna zupka
caralajna 26.08.2012 08:33
dawno nie jadłam
gosia1988 05.06.2012 19:12
super
kate.500 27.05.2012 15:43
super
RenataZ-et 15.05.2012 08:29
bardzo dobra
Ada-Gaba 14.05.2012 18:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat