Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa fasolowa po serbsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała fasola
50 dag
Majeranek suszony Prymat
3 łyżeczki
Sklep Prymat
cebula biała
2 szt
por (biała część)
50 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
śmietana 30%
10 ml
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
kostka rosołowa
3 szt
boczek
40 tłusty
papryka zielona
2 po dwie z każdego koloru
papryka żółta
2 po dwie z każdego koloru
papryka czerwona
2 po dwie z każdego koloru

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa po serbsku

Fasolę namoczyc na 12h w 1,5l wody. W tej samej wodzie ugotować fasolę (ok.100 min) na malym ogniu. Gotować wraz z boczkiem i przyprawami.
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę.
Warzywa oplukać i pokroić w cienkie paski i dodać do zupy.
Zupę doprawić kostkami, solą i pieprzem. Wyłowić przyprawy, najlepiej wcześniej gotować je w woreczku z materiału.
Słodką paprykę wymieszać z octem i śmietaną i dodać do zupy. Boczek wyjąć i pokroić w kosteczkę. Dodać z powrotem do zupy.
Doprawić tak aby była pikantna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 14.09.2010 10:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak