ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 szklanka
  • wędzonka

    30-40 dag
  • marchewka

    1 szt
  • cebula biała

  • mąka

    2 łyżki
  • ziemniaki

    4-5 sztuk
  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć w wodzie dzień wcześniej.
Wędzonkę ugotować w wodzie z przyprawami na półmiękko. Marchewkę pokroić w plastry, a cebulę posiekać. Do wody z wędzonką dodać fasolę i warzywa, kiedy wędzonka będzie miękka wyjąć ( można pokroić w kostkę).
Fasolę gotować do miękkości, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować dalej. W tym czasie zrobić zasmażkę z mąki i masełka lub innego tłuszczu.
Rozprowadzić zasmażkę w zupie, dodać pokrojoną wędzonkę i posypać natką pietruszki i majerankiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat