Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola Jaś
1 szklanka -
wędzonka
30-40 dag -
marchewka
1 szt -
cebula biała
-
mąka
2 łyżki -
ziemniaki
4-5 sztuk -
Majeranek suszony Prymat
Przepis i sposób przygotowania ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE
Wędzonkę ugotować w wodzie z przyprawami na półmiękko. Marchewkę pokroić w plastry, a cebulę posiekać. Do wody z wędzonką dodać fasolę i warzywa, kiedy wędzonka będzie miękka wyjąć ( można pokroić w kostkę).
Fasolę gotować do miękkości, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować dalej. W tym czasie zrobić zasmażkę z mąki i masełka lub innego tłuszczu.
Rozprowadzić zasmażkę w zupie, dodać pokrojoną wędzonkę i posypać natką pietruszki i majerankiem
Komentarze (0)