Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa Gdańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 L
fasola perłowa 1/2 szkl
marchew
pietruszka
seler korzeniowy
mięso z kurczaka 10 dag
Makaron kolanka 3 łyżki
mleko 2/3 szkl
groszek konserwowy 3 lyżki
koperek
sól
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa Gdańska

Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem gotować. Warzywa umyć, obrać i opłukać, pokrajać w paseczki razem z mięsem, dodać do fasoli pod koniec gotowania razem z makaronem, ugotować do miękkości. Zupę połączyć mlekiem, groszkiem konserwowym i przyprawami, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak