Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z zacierką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

dynia 60 dag
mleko 1 1/4 litra
sól do smaku
cukier do smaku
płatki migdałowe 2 łyżki

Składniki na zacierkę

mąka 10 dag
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z zacierką

Wykonanie:
Dynię obrać, pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody, po czym zmiksować. Mąkę zagnieść z jajkiem, zrobić palcami zacierkę (lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach) i ugotować na mleku. Następnie połączyć z dynią, przyprawić do smaku i posypać płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 05.01.2016 18:00
Zupa dyniowa to nie moje smaki, ale talerz masz bardzo fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak