Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • woda

  • dynia

    nieduża
  • mąka

  • cukier

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Zupa dyniowa

Obieramy dynię i kroimy na kawałki. Następnie wkładamy je do garnka i
zalewamy wodą Kiedy dynia będzie już miękka, zdejmujemy garnek z kuchenki i
studzimy ją. Całość miksujemy. Dodajemy mleko i ponownie gotujemy. Na sam koniec dodajemy cukier i cynamon.
Zacierki:
Wodę ugniatamy ze szklanką mąki wyrabiając ciasto. Odrywamy palcami po
kawałku formując je na małe kulki. Gotujemy je we wrzącej osolonej wodzie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

gusia1000 07.11.2010 19:42
Popularna jesienna zupa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat