Zupa dyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • woda

  • dynia

    nieduża
  • mąka

  • cukier

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obieramy dynię i kroimy na kawałki. Następnie wkładamy je do garnka i
zalewamy wodą Kiedy dynia będzie już miękka, zdejmujemy garnek z kuchenki i
studzimy ją. Całość miksujemy. Dodajemy mleko i ponownie gotujemy. Na sam koniec dodajemy cukier i cynamon.
Zacierki:
Wodę ugniatamy ze szklanką mąki wyrabiając ciasto. Odrywamy palcami po
kawałku formując je na małe kulki. Gotujemy je we wrzącej osolonej wodzie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.11.2010 19:42
Popularna jesienna zupa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat