ZUPA DYNIOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    1/2 kg
  • bulion warzywny

    0,5-0,7 l
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • curry

    1 łyżeczka
  • imbir

    1 łyżeczka
  • płatki migdałowe

    20 g
  • chudy żółty ser

    2 plasterki
  • sól do smaku

  • czerwony pieprz

    kilka ziarenek
  • słodka czerwona papryka

    do smaku
  • sok z limonki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania: Dynię obrać ze skórki, a miąższ oczyścić z pestek, pokroić w kostkę, dodać do bulionu warzywnego i gotować wraz czosnkiem na małym ogniu aż dynia będzie miękka. Następnie dodać curry, imbir, przyprawić solą i pieprzem. Zupę zmiksować na gładką masę dodać sok z limonki i wymieszać. Rozlać do miseczek. Posypać serem i czerwonym pieprzem. Na środek miseczki można ułożyć kilka płatków migdałowych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzut 21.09.2016 14:25
Super zupa :)
Patrycja33 21.09.2016 00:37
bardzo dobra zupka :-)
Pobitegarybarbary 20.09.2016 12:57
Fajna propozycja. Osobiście boję się spróbować zupę w takiej wersji. Wolę wyraźne, kwaśne smaki. Ale ta zupa bardzo kusi oj kusi....
Krzysztof15 20.09.2016 11:47
pyszna zupka
jagoda5913 20.09.2016 11:43
uwielbiam dyniowe zupki
2milutka 20.09.2016 11:29
Poezja smaku!
wedith1 20.09.2016 11:22
Uwielbiam zupę dyniową!
Wafelek2601 20.09.2016 11:01
Przepysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat