zupa dyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupy dyniowe

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • pestki dyni

    1 łyżki
  • śmietanka

    4 łyżki
  • seler

    po 1 szt
  • marchew

    po 1 szt
  • por

    po 1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa pokroić w paseczki i przysmażyć na maśle w naczyniu wlać ok 500ml wody i gotować zupę dyniowa rozprowadzić w 500ml zimnej wody i wlać do wywaru z warzyw i zagotować pestki dyni podsmażyć na patelni zupę wlać do bulionówek podawać z keksem śmietany posypaną pestkami dyni

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka170 15.01.2012 14:35
jest pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat