Zupa czosnkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    2 litry
  • czosnek

    8 ząbków
  • żółtko

    1 szt
  • serek topiony

    2-3 szt
  • żółty ser

    8 dag
  • parmezan starty

  • bagietka

    0,5 szt
  • olej do smażenia

  • natka pietruszki

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek drobno posiekać. Więcej niż połowę podsmazyc na olejui wrzucic do wolno gotującego sie rosołu. Dodać serki topione i gotować ok. 15 minut. Na samym końcu pozostały czosnek i starty żółty ser. Gdy zupa nieco przestygnie, dodać rozmącone żółtko. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bagietkę pokroić w kostkę i wrzucic na rozgrzany olej (najlepiej ten co został po czosnku) i podsmażyć na rumiano. Posypać parmezanem i natka pietruszki. Podawać z chrupiącymi grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 14.04.2013 09:49
dopiero musi smakować
adam1f 21.05.2011 00:14
super
owca441 18.02.2011 22:14
czosnkowej nigdy nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat