Przepis i sposób przygotowania na: Zupa curry z kurczakiem i sajgonkami
W papierze ryżowym zawijamy mix sałat tworząc sajgonki warzywne.
Na talerzu układamy kurczaka z bananem, zalewamy zupą i podajemy z sajgonkami,
wywar drobiowy | 1 l |
pierś kurczaka | 300 g |
limonka | 1 sztuka |
trawa cytrynowa | 1 sztuka |
mleko kokosowe | 200 ml |
czosnek | 5 g |
por | 80 g |
cebula | 100 g |
marchew | 100 g |
banan | 1 sztuka |
imbir | 1 szczypta |
chilli | 1 szczypta |
curry | 1 szczypta |
sól | 1 szczypta |
papier ryżowy | 1 opakowanie |
mix sałat | 1 opakowanie |
olej | 1 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: