Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Curry w stylu tajskim
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy do zeszklenia na patelni. Następnie paprykę również kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonej cebuli. Przeciskamy czosnek przez praskę i łączymy z pozostałymi składnikami. Kolejno dodajemy odrobinę tartego imbiru oraz 3 łyżki pasty curry.
2. Wszystkie składniki mieszamy i podsmażamy ok. 2 minuty.
3. Następnie wlewamy wcześniej przygotowany bulion warzywny Kucharek, do tego mleczko kokosowe, dodajemy odrobinę cukru, przecier pomidorowy oraz doprawiamy słodką papryką lub dla wielbicieli ostrych smaków papryczką chili.
4. Wszystkie składniki gotujemy na małym ogniu do połączenia smaków ok. 20 minut.
5. Makaron ryżowy użyty do naszego dania przygotowujemy wg przepisu zamieszczonego na opakowaniu.
6. Makaron podajemy z zupą, którą dekorujemy świeżą kolendrą oraz ćwiartką limonki.