Zupa cukiniowa z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kurczaka

    2,5 l
  • cukinia żółta

    1 szt
  • śmietana słodka

    250 ml
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • mąka kartoflna

    1 łyżka
  • koperek zielony

    1/2 pęczka
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka korzeń

    1/2 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • czosnek

    1 żabek
  • cukinia

    2 szt
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W wywarze z kurczaka z kostką bulionową ugotować marchewkę, pietruszke oraz cukinie pokrojone w grube plastry. Kiedy cukinie będą al dente część plastrów wyjąć i ostudzić. Resztę warzyw ugotować na miekko i zmiksować. Doprawić zupę pieprzem i solą. Zabielić śmietanką z maką, wcisnąć czosnek przez praskę i pogotować jeszce ok. 3 minut. Rozlać na talerze, posypać koperkiem i podawać z plastrami cukini( można także dorzucić groszek ptysiowy).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 09.12.2013 00:03
bardzo ciekawa propozycja
MAR3STA 26.11.2010 16:55
jeszcze takiej nie jadłam;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat