Zupa chlebowa zapiekana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo

    4 kromki
  • bulion

    2 kostki
  • wino

    1 szklanka
  • żółty ser

    5 dag
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki pieczywa żytniego lub pszennego opiec w tosterze albo na patelni. 3 szklanki wody zagotować z kostkami bulionowymi i winem. Gorący przelać do żaroodpornych miseczek. Na wierzchu bulionu ułożyć po grzance, posypać obficie tartym serem i położyć po grudce zimnego masła. Miseczki z zupą ustawić wysoko w bardzo gorącym piekarniku pod grillem i zapiekać kilka minut, aż się pięknie zrumieni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 24.02.2012 09:06
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat