Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chińska z ryżowym makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chińska mieszanka warzywna 300 g
kapusta 100 g
kostka rosołowa 1 szt
sos sojowy 1 łyżka
pieprz
woda 500 ml
makaron ryżowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chińska z ryżowym makaronem

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy bulion. Wrzucamy warzywa wraz z poszatkowaną kapustą i gotujemy 15 minut. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odcedzamy gdy jest miękki. Przekładamy makaron do miseczki, zalewamy gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 31.12.2014 22:24
polecam taką zupkę
Wafelek2601 02.10.2014 12:16
pyszna zupka
gosia1988 27.09.2014 20:15
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak