zupa cebulowa krem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebuli

    1 kg
  • pieprrz, sól

    do smaku
  • żółty ser

    do smaku
  • chleb

    3 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroimy w krążki i dusimy na patelni do miękkości. W garnku gotujemy wodę, dodajemy kostkę rosołową, dodajemy podduszoną cebulę oraz kilka kromek chleba bądź bułki( najlepiej czerstwego) do zagęszczenia. Gotujemy jeszcze przez chwilę, następnie odstawiamy do ostygnięcia, a następnie miksujemy. przed podaniem posypujemy startym żółtym serem. Najlepiej smakuje z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 01.03.2011 17:42
lubię zupki!
IZABELA29 22.01.2011 16:26
fajna
ElizaT 11.12.2010 02:33
imponująco !!!
cukiereczek 10.12.2010 10:13
Ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat