Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 kg
masło 0,5 kostki
kminek
mąka 2 łyż
pieprz
sól
przyprawa uniwersalna
woda 1,5 szkl
ciasto francuskie 1 szt
ser wędzony 20 (wędzony)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

cebulę kroimy w talarki i dusimy na maśle aż do miekkosci nastepnie dodajemy przyprawy i zmielony kminek zalewamy wodą i dusimy do miękkosci zagęszczamy maką. Następnie zupe przelewamy do bulionówek żaroodpornych do kazdej porcji ścieramy ser żółty i przykrywamy ciastem francuskim wierzch bulionówki. Zapiekamy ok 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.03.2013 22:57
wspaniała zupka, musi być bardzo dobra
migotka28 25.02.2013 19:13
uwielbiam zupki muszę zrobic ta zapiekaną ale muszę najpierw zdobyć naczynka bo nie mam
Katarzyna/kate1980 12.02.2013 20:29
z wielką chęcią spróbowałabym
Alex_M 12.02.2013 12:34
pyszna!!
paulina2157 09.02.2013 20:34
ciekawa
Marlenka.S 09.02.2013 20:20
wydajesie mocno kaloryczna ale to znak ,ze pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak