zupa cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1/2 kg
  • włoszczyzna

    pęczek mały
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • bulion warzywny

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić włoszczyznę,drobno pokroić.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę,podsmażyć w rondelku na oleju.Dodać włoszczyznę i poddusić.Wlać bulon ,przyprawić i gotować aż warzywka zmiękna.Zupę zmiksowac.Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 11.09.2012 19:17
lubię
Luki 06.03.2012 20:37
super!
mic 23.01.2012 20:56
nigdy takiej nie jadłem zupy
daria899 15.01.2012 15:38
super zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat