Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa z parówkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 l
skrzydełka kurczaka 2 sztuki
buraki czerwone 5 dużych sztuk
ziemniaki 5 dużych sztuk
parówki cienkie 3 sztuki
śmietana 18 proc 250 ml
śmietana 30% 250 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa z parówkami

Wodę zagotowujemy na skrzydełkach , zbieramy zawiesiny , wkładamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Buraki obieramy , ścieramy na tartce o dużych oczkach dodajemy do zupy. Gotujemy do zmięknięcia warzyw. Odlewamy szklankę zupy mieszamy energicznie ze śmietaną solą i pieprzem , wlewamy do garnka. Parówki przekrawamy na pół lub w plasterki dodajemy do zupy gotujemy jeszcze 5 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 18.01.2016 21:45
Polecam się bardzo smaczna , dziękuję :)
Ewa Wojtaszko 18.01.2016 09:11
świetny pomysł
IKrakowianka 17.01.2016 20:51
takiej jeszcze nie jadałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak