Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa buraczkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt
buraki 4 szt
marchew 1
pietruszka 1
seler kawałek
por kawałek
ziemniaki
woda
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: zupa buraczkowa

1. Do garnka wlewamy wodę i wkładamy podudzia . Zagotować
2.Dodać kostkę rosołową i przyprawę kucharek.
3.Buraki,seler,marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
4. Por kroimy w cienkie paski.
5.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
6.Warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy aż warzywa i mięso będzie miękkie.
7.Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
8. Podajemy na talerz razem ze śmietaną i podudziem . Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 23.02.2016 10:31
Jest inna niż moja domowa
wwwiolka 05.10.2015 21:43
Bardzo fajny przepis.
Bernadeta1 05.10.2015 18:11
barszcz to moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak