Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • brokuł

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • wywar z mięsa drobiowego

    3 litr
  • szczypiorek

    wg uznania
  • natka pietruszki

    wg uznania
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać warzywa. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę w całości, wrzucamy do wywaru z drobiu (ewentualnie do wody mięso drobiowe i warzywa).
Gdy będą już dość miękkie, marchewkę i pietruszkę wyjąć, a po przestygnięciu zetrzeć na tarce i z powrotem dodać do zupy. w międzyczasie dodajemy pokrojona drobno cebule i rozdrobnione nieco różyczki brokuła.
Gdy już wszystko będzie miękkie, wrzucamy posiekaną zieleninę, doprawiamy przyprawami i śmietaną.


Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

04.05.2012 11:32
super

ronald88

04.05.2012 11:32
super

agnieszka137

02.05.2012 22:30
pyszna i bogata

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat