Zupa botwinka z fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • botwinka

    500 g
  • bulion

    2 litry
  • śmietana 18 proc

    120 ml
  • mąka

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • feta

    100 g
  • koperek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę chwilę podgotować w bulionie. Dodać drobno pokrojoną botwinkę. Wszystkie warzywa gotować na wolnym ogniu do miękkości, przez kilka minut.
Dodać śmietanę wymieszaną z rozpuszczoną w wodzie mąką. Zagotować ciągle mieszając, a na koniec dodać sok z cytryny. Podawać z pokruszonym serem feta, posypaną posiekanym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 30.05.2012 11:06
UWIELBIAM !!!
suzana 03.08.2011 20:32
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat