Zupa botwinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    1 kg
  • ziemniaki ugotowane

    5 szt
  • maślanka

    400 ml
  • kwaśne mleko

    400 ml
  • ogórek zielony

    1 szt
  • koperek

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwnikę czyścimy, siekamy, gotujemy. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Do botwiny dodajemy zsiadłe mleko, maślankę, pokrojony ogórek i koperek. Doprawiamy solą, i pieprzem. Do miseczki wkładamy ziemniaczki i zalewamy zupą. Mi zupa wyszła jasna, bo miałam bardzo młodą botwinę z własnego ogródka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Paolcia 26.06.2014 21:51
bardzo dobra polecam : ) a do tego bardzo zdrowa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat