Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 kg
ziemniaki ugotowane 5 szt
maślanka 400 ml
kwaśne mleko 400 ml
ogórek zielony 1 szt
koperek 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinka

Botwnikę czyścimy, siekamy, gotujemy. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Do botwiny dodajemy zsiadłe mleko, maślankę, pokrojony ogórek i koperek. Doprawiamy solą, i pieprzem. Do miseczki wkładamy ziemniaczki i zalewamy zupą. Mi zupa wyszła jasna, bo miałam bardzo młodą botwinę z własnego ogródka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 26.06.2014 21:51
bardzo dobra polecam : ) a do tego bardzo zdrowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak