Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa borowikowo pieczarkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
cebula biała 1 szt
masło klarowane 2-3 lyzki
bulion drobiowy 2 litry
sól i pieprz
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
mąka pszenna
śmietana 18 proc 100 g
Makaron kolanka
borowiki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa borowikowo pieczarkowa

Pokrojone borowiki ugotować w posolonej wodzie. uzyłam tylko 2 sztuk bo były naprawdę duże, obydwa ważyły prawie pół kilo. Pieczarki pokroić i dodać do smażącej się na sklarowanym maśle pokrojonej drobno cebuli razem z rozdrobnionym czosnkiem. Dodac nasze ugotowane borowiki, smazyc dalej razem. Zdjąć z gazu, przełożyć do garnka i zalać bulionem, dodać przyprawy, a po kilku minutach także zahartowaną śmietanę, zagotować dolać mąke pszenną rozrobioną z wodą. Po zdjęciu z palnika do garnka wrzucić posiekaną świeżą natkę pietruszki oraz makaron, który trzeba ugotować osobno, al dente. Wymieszać i podawac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa 30.09.2013 05:57
Zupka na czasie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak