ZUPA BOROWIKOWA Z KLUSKAMI

ZUPA BOROWIKOWA Z KLUSKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    1 GARŚĆ
  • marchew

    1 sztuka
  • sok z kiszonej kapusty

    1/2 szkl.
  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować około 2,5-3 litry wywaru warzywnego.Grzyby wcześniej namoczyć, ugotować, same grzyby zmiksować. Do gotującego wywaru dodać startą na grubych oczkach marchew, zmiksowane grzyby, sok z kiszonej kapusty chwilę pogotować zrobic lane kluski wg mojego przepisu , zagęścić śmietoną, posypać zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (42)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 25.11.2013 08:29
pyszna zupka
ewaa 20.11.2011 20:20
super...uwielbiam taką zupkę:)
Jaheira11 19.11.2011 23:41
rewelacyjna zupka :)
mirosława4 22.10.2011 14:30
smaczna
Mati13 27.09.2011 11:58
bardzo dobra
Barbara/zuza22_85 09.09.2011 21:04
fajna
Neetka90 09.07.2011 14:06
świetna
Kopiko1983 04.07.2011 19:57
Pyszna zupka :)
Natalia40 15.06.2011 21:20
super
Wafelek2601 14.05.2011 08:48
uwielbiam taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat