Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zrazy ziemniaczane

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
ziemniaki
1 kg
sól do smaku
Sklep Prymat
oliwa
łyżka
mąka pszenna razowa
1,5 szklanki
Nadzienie:
orzechy posiekane
szklanka
oliwa
łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać, przepuścić przez maszynkę, wymieszać z łyżką oliwy i mąką, dodać sól. Zagnieść ciasto i rozwałkować je na stolnicy posypanej mąką. Uformować placek, posmarować go na wierzchu oliwą, posypać równą warstwą orzechów i mocno zwinąć. Roladę pokroić na 5 cm kawałki, końce zlepić. Zagotować wodę, posolić, wkładać zrazy ziemniaczane, gotować na średnim ogniu ażwypłyną, Wyjmować łyżką cedzakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.07.2011 09:15
fajne
elaela123 01.01.2011 16:12
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak