Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dkg
kiełbasa 10 dkg
cebula 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane z kiełbasą

Mięso pokroiłam w plastry i dość cienko rozbiłam. Posypałam solą, pieprzem i majerankiem. Na każdy kawałek mięsa położyłam po plasterku kiełbasy, kiszonego ogórka i cebuli. Zawinęłam ciasno w roladki i położyłam na patelni z rozgrzanym olejem złączeniem do dołu – wtedy się nie rozpadną. Obok mięsa położyłam na patelni resztę cebuli. Podsmażyłam na rumiano z każdej strony. Podlałam wodą i dusiłam do miękkości uzupełniając wodę w miarę jak wyparowywała. Na końcu sos zagęściłam niewielką ilością mąki rozbełtanej w wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.03.2014 11:14
apetyczny obiadek
mysza666 22.01.2014 17:26
Fajne to :)
idealme 22.01.2014 14:58
smacznie wygląda :)
kasiaw 22.01.2014 14:20
ciekawy pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak