Zrazy zawijane w chlebie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle z mięsa cielęcego z udźca

    1kg
  • cebule

    3
  • ogórki kiszone

    2
  • musztarda ostra

    1łyżka
  • olej

    2łyżki
  • masło

    2łyżki
  • majeranek

    1łyżka
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje,delikatnie rozbić,oprószyć solą i pieprzem,cienko posmarować musztardą,odstawić w chłodne miejsce.Ogórki i cebulę pokroić w kostkę,przesmażyć na łyżce masła,rozsmarować na płatach mięsa,oprószyć połową majeranku.Następnie zwinąć zrazy,Owiązać białą bawełnianą nitką,posypać resztą majeranku i obsmaży ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.Przełożyć je do rondla z grubym dnem,podlać odrobiną wody i dusić do miękkości.Z chleba ściąć wierzch,wydrążyć miąższ,pozostawiając centymetrowej grubości ścianki.Powstałą chlebową miskę posmarować w środku resztą masła,włożyć zrazy wraz z sosem,przykryć odkrojonym wierzchem i 15min zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200stopniC.Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 26.06.2011 10:25
Coś w sam raz na kolację imieninową np. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat