Mięso pokroić na porcje,delikatnie rozbić,oprószyć solą i pieprzem,cienko posmarować musztardą,odstawić w chłodne miejsce.Ogórki i cebulę pokroić w kostkę,przesmażyć na łyżce masła,rozsmarować na płatach mięsa,oprószyć połową majeranku.Następnie zwinąć zrazy,Owiązać białą bawełnianą nitką,posypać resztą majeranku i obsmaży ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.Przełożyć je do rondla z grubym dnem,podlać odrobiną wody i dusić do miękkości.Z chleba ściąć wierzch,wydrążyć miąższ,pozostawiając centymetrowej grubości ścianki.Powstałą chlebową miskę posmarować w środku resztą masła,włożyć zrazy wraz z sosem,przykryć odkrojonym wierzchem i 15min zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200stopniC.Podawać na gorąco.