Zrazy z marchewką

Zrazy z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle indycze

    6 sztuk
  • marchew

    10 sztuk
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • bulion warzywny

    3 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1/4 peczka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zrazy z marchewką

Plastry mięsa delikatnie rozbijamy i przyprawiamy pieprzem i solą. 7 marchewek obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i gotujemy na półtwardo w wodzie z solą. Pozostałe marchewki obieramy, kroimy w długie cienkie plastry. Na każdy kawałek mięsa kładziemy paski marchwi i trochę natki pietruszki i zawijamy tworząc zrazy. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do zrazów, chwilę przesmażamy i zalewamy bulionem,koncentratem i marchewką. Wszystko dusimy około pół godziny. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Margo1 29.08.2013 09:43
ciekawy pomysł
berys18 05.05.2012 08:08
fajny pomysł
berys18 05.05.2012 08:08
fajny pomysł
Tika4444 11.04.2012 15:19
super zrazy
Ada-Gaba 07.03.2012 12:53
dobre
olkaaa 28.02.2012 07:40
fajne
Wacław 13.02.2012 08:52
pyszny obiadek !
Dorian 02.02.2012 09:23
pycha
kate.500 21.01.2012 22:42
super pycha
Ewelina38 20.01.2012 11:50
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat