Zrazy z kury

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kury

    0,5 kg
  • plasterki szynki

    10 sztuk
  • serka topionego

    4-5 sztuk
  • masło

    do smaku
  • olej do smażenia

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • papryka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte filety rozbij na cienkie plastry, podziel na mniejsze płaty takiej wielkości, by dały się później zwinąć, posól je, posyp szałwią, tymiankiem . Na każdym płacie mięsa połóż plasterek szynki, kawałeczek sera, odrobinę masła, ewentualnie posyp jeszcze posiekaną natką pietruszki i dołóż paseczek świeżej papryki, następnie ciasno zwiń. Jeśli zawiniątko się rozpada, zepnij je wykałaczką lub obwiąż nitką. Zrazy opanieruj (w jajku i tartej bułce), po czym obsmaż na oleju na złoty kolor, następnie podduś na malutkim ogniu pod przykrywką dodając ewentualnie odrobinę masła. Można też zrazy, po obsmażeniu na patelni, wstawić na pół godziny do średnio gorącego piekarnika. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 23.06.2013 13:46
Muszę wypróbować
RenataZ-et 15.03.2013 23:06
smaczna propozycja na zrazy
Barbara55 13.01.2012 15:23
fajna nazwa
kielcok1 30.11.2011 16:01
a co na to kura?
rakow2 22.04.2011 13:55
dobrze się zapowiada
IlonaAlbertos 11.09.2010 00:26
Ciekawy przepis :)
sylwiachmiel 23.05.2010 15:11
dobry obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat