Opłukane,osuszone mięso pokroić na cztery płaty,lekko rozbić,skropić sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem,przykryć i na 30min włożyć do lodówki.Natkę pietruszki i cebulki posiekać.Płaty mięsa posmarować musztardą,posypać mieszaniną natki i cebulki,przykryć plasterkiem boczku,zwinąć,owiązać nitką,oprószyć mąką.Białe części porów przeciąć wzdłuż na pół i wyłożyć nimi wysmarowany masłem żaroodporny półmisek.Na porach ułożyć zrazy,skropić bulionem doprawionym gałką muszkatołową i pieprzem.Na każdym zrazie ułożyć plasterek masła,wstawić do gorącego (190stopniC) piekarnika i piec ok 1godz.Śmietanę rozkłócić z żółtkiem,solą i pieprzem,polać zrazy i zapiekać ok.10min.