Zrazy z baraniny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baraniny bez kości

    40 dag
  • cebuli

    5 dag
  • grzybów suszonych

    3 dag
  • mąki

    2 dag
  • śmietany

    150 ml
  • sól, pieprz

    do smaku
  • tłuszcz

    10 dag
  • miękisz z chleba

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Mięso umyć i zmielić w maszynce razem z cebulą, grzybami i odciśniętym chlebem. Wymieszać z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formować owalne zrazy. Obtaczać je w mące i usmażyć z oby stron na złoty kolor. Następnie ułożyć w garnuszku. Polać śmietaną i wywarem z grzybów. Dusić kilka minut na małym ogniu.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 20.09.2011 23:44
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat