Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 4 plastry
szynka 4 plastry
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
czosnek 2 ząbki
marchew 3-4 szt
mąka 3-4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarenka
woda 2-3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe

Kroki postępowania

1
Mięso cienko rozbijamy, smarujemy czosnkiem przecisniętym przez praskę.

Na każdy plaster mięsa nakładamy plaster szynki, kawałek papryki, ogórka kiszonego i cebuli.
Krok 1 - Zrazy wołowe foto
2
Zwijamy w roladkę i owijamy dokładnie nitką.

Krok 2 - Zrazy wołowe foto
3
Gotowe roladki obtaczamy w mące.
Krok 3 - Zrazy wołowe foto
4
Na rozgrzanym oleju obsmażamy roldy z każdej strony.
Krok 4 - Zrazy wołowe foto
5
Przekładamy do rondelka.

Dodajemy liść laurowy, ziele i ziarenka pieprzu czarnego. Dolewamy ok. 2 szkl. wody i tłuszcz z patelni.
Krok 5 - Zrazy wołowe foto
6
Następnie dodajemy marchewki starte na tarce o dużych oczkach.
Krok 6 - Zrazy wołowe foto
7
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 2-3 godz. do momentu, aż roladki będą miękkie.

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 7 - Zrazy wołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 09.03.2015 16:59
Pyszne zrazy, zjadłabym takie na obiad.
luna76 09.03.2015 15:50
ależ apetyczne!!! mniam!!!
Małgorzata Pin 09.03.2015 15:19
Smacznie wygląda.
marcia7 09.03.2015 13:52
ładny przekrój
halina17 09.03.2015 13:44
Smaczne zrazy.
Futka 09.03.2015 13:42
Uwielbiam zraziki wołowe! :D Twoje prezentują się niezwykle apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak