Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy nadziewane marchewką i porem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 6 plastrów
por 1/2 szt
marchew 1 duża sztuka
Musztarda sarepska Prymat 6 łyżeczek
kapusta biała poszatkowana 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka ziemniaczana do sosu
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
ziele angielskie 3 ziarenka
papryczka chili suszona 1/2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy nadziewane marchewką i porem

Kroki postępowania

1
pora kroję w słupki,szatkuję kapustę ,marchewkę w słupki
Krok 1 - zrazy nadziewane marchewką i porem foto
2
plastry karkówki rozbijam tłuczkiem na dość cienkie płaty ,smaruję musztardą
Krok 2 - zrazy nadziewane marchewką i porem foto
3
warzywa układam na mięsie
Krok 3 - zrazy nadziewane marchewką i porem foto
4
zawijam ,związuję nitką
Krok 4 - zrazy nadziewane marchewką i porem foto
5
podsmażam na złoty kolor, przekładam do naczynia dodaję ziele ,listek i paprykę podlewam wodą i piekę ponad godzinę ,
Krok 5 - zrazy nadziewane marchewką i porem foto
6
następnie powstały sos zagęszczam i doprawiam solą i pieprzem, do sosu dodaję 1 łyżeczkę musztardy.
Krok 6 - zrazy nadziewane marchewką i porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 17.02.2016 09:23
Z porami na pewno pyszne :)
olkaaa 17.02.2016 07:30
brzmi ciekawie
Barbara13 16.02.2016 20:42
Też robię takie,są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak