Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
ogórek kiszony 2 szt.
marchew 1 szt.
słonina 0,1 kg.
sól do smaku
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy

Kroki postępowania

1
mięso myjemy ,kroimy na plastry ubijamy ,solimy.
przygotowujemy cebulę, marchew,słoninę ogórka kiszonego( ja kroję w słupki)
Krok 1 - zrazy foto
2
mięso smarujemy musztardą.
Krok 2 - zrazy foto
3
na mięsie układamy cebulę ,marchew,słoninę ,ogórka.
Krok 3 - zrazy foto
4
zawijamy,spinamy wykałaczkami i posypujemy pieprzem.
Krok 4 - zrazy foto
5
rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy zrazy.
Krok 5 - zrazy foto
6
po obsmażeniu wkładamy do naczynia żaroodpornego , dolewamy wodę ,tak aby zakryła zrazy i dusimy około 2 godzin.
Krok 6 - zrazy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 14.03.2013 11:36
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak