Ser pokroić na małe kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Majeranek opłukać, listki oderwać od gałązek. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Kotlety umyć, osuszyć, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać gorczycą, wyłożyć ser, oliwki, 3/4 majeranku, połowę papryki i cebuli. Mięso zwinąć i spiąć. Roladki obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Wlać wino i 1/2 szklanki wody. Dusić godzinę. Resztkę cebuli i papryki podsmażyć na pozostałym oleju, dodać do sosu z mięsa. Wlać śmietanę, zagotować, doprawić. Mięso i sos podawać z kolorowym makaronem, ozdobić resztką rumianku.