Żółte curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    300 g
  • cebula

  • papryka żółta

  • mrożona fasolka szparagowa

  • ciecierzyca

    1 puszka
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • kurkuma mielona

    1.5 łyżeczki
  • chili pieprz cayenne

    1 łyźeczka
  • sól do smaku

  • imbir mielony

    1 łyźeczka
  • sok z cytryny

  • olej kokosowy

  • ząbek czosnku

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać olej kokosowy. Podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i pierś z kurczaka. Dodać mleko kokosowe i przyprawy. Gotować ok 25 minut. Dodać paprykę i gotować kolejne 8 minut. Na koniec dodać fasolkę szparagową (ugotowaną i zamrożoną) oraz ciecierzycę z puszki. Gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ryżem, posypane miętą lub kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 06.03.2015 11:37
mega smakowite danie
W poszukiwaniu inspiracji 06.03.2015 10:56
Wygląda bardzo smakowicie, a ja uwielbiam wszelkie dania z ryżem.
Michał2 06.03.2015 08:53
smacznie prezentuję się
Maridka19 06.03.2015 07:35
Pysznie wygląda :)
erym 06.03.2015 00:35
duzo smakow polaczylas i to moze smakowac!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat