Żółta papryka pieczona z mięsem drobiowym z ryżem

Żółta papryka pieczona z mięsem drobiowym z ryżem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pieczona papryka nadziewana mięsem mielonym drobiowym i ryżem jest bardzo smacznym, sycącym daniem i na obiad i na kolację - smakuje również na zimno. Papryka żółta jest delikatniejsza i słodsza.........SMACZNEGO!!!

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • papryka żółta

    7 sztuk
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • mięso mielone drobiowe

    40 dag
  • jajka

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • ryż ugotowany

    2 opakowania
  • papryczka ostra

    0.7 łyżeczki
  • koperek

    0.5 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie papryk:

Papryki żółte przekroić wzdłuż na połowę (papryki były nie za duże i w całości do nadziewania nie pasowały). Usunąć pestki i opłukać.

 

Przygotowanie mięsa:

Mielone drobiowe mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym, wystudzonym ryżem, koperkiem, jajkiem, Kucharkiem, papryką ostrą na kleistą masę.

Na każdą połówkę papryki nałożyć sporą porcję farszu, dobrze przycisnąć farsz i układać w brytfance wysmarowanej olejem rzepakowym lub w innej formie.

 

Pieczenie:

Piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół. Piec pod przykryciem z 35 minut. Następnie bez przykrycia na termoobiegu piec z 10 minut w 170 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat