Żołądki z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    1 kg
  • pieczarki

    500 g
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki oczyszczamy i podsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy w półplasterki. Żołądki przekładamy do garnka i zalewami wodą, gotujemy. Pieczarki również podsmażamy i przekładamy do żołądków. Gotujemy do miękkości. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do żołądków, mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dada 06.03.2014 12:21
mniam mniam mniam
w mojej kuchni 02.03.2014 13:21
smaczne danie podano...
JOANNA16 20.02.2014 17:44
fajne danie))))
Megg 20.02.2014 15:14
bardzo lubię żołądki, a z pieczarkami to dopiero musi być pychotka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat