Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żołądki drobiowe
1 kg -
marchewka
1 sztuka -
pietruszka
1 sztuka -
cebula biała
1 sztuka -
czosnek
4 ząbki -
sos sojowy
2 łyżki -
kostka mięsna
1 sztuka -
cukier
1 łyżeczka -
ocet ryżowy
1 łyżka -
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka -
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki -
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku -
olej do smażenia
5 łyżek -
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarenka -
sos chili
1 (czosnkowy)
Sposób przygotowania
1 paczka makaronu ryżowego wstążki Tao Tao
1 łyżka kurkumy
2 łyżki koncentratu buraczanego Krakus
Umyte żołądki zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziela angielskie,kucharek i ugotować.Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę,cebulę w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę.Żołądki wyjąć z wywaru(wywar zachować),ostudzić,pokroić,wrzucić na gorący olej i chwilę przesmażyć.Dodać cebulę i czosnek,chwilę smażyć,dodać jarzyny,kostkę mięsną,sosy jeszcze chwilę podsmażyć.Podlać wywarem(na reszcie wywaru można ugotować zupę) z żołądków,przykryć i dusić aż wszysto będzie miękkie.Doprawić cukrem i octem ryżowym.Mąkę rozprowadzić odrobina wody,wlać do żołądków,wymieszać i zagotować.
Do dwóch garnków wlać tyle wrzącej wody,żeby przykryła po pól paczki makaronu.Do jednego garnka dodać kurkumę i pół paczki mamaronu.Do drugiego garnka dać koncentrat buraczany i drugą połowę makaronu.Makaron trzymać w wodzie 5 minut i odcedzić.Na środek talerza dać porcję makaronu żółtego i różowego.W koło makaronu rozłożyć gulasz z żołądków.Smacznego!
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się