żołądki duszone z cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    800 g
  • cebula

    2 szt
  • śmietana

    1-2 łyżki
  • mąka

    1-2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • masł

    2 łyżki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Zalewamy wodą dodajemy kostkę i dusimy do miękkości. Między czasie kroimy cebule i delikatnie podsmażamy na maśle. 10 min przed końcem duszenia dodajemy cebulę do żołądków. Podbijamy mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 18.10.2013 10:11
pyszny obiadek
JOANNA16 17.10.2013 13:51
pycha lubię takie
Adamorek 17.10.2013 13:10
smakowite podroby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat