Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
jajko
3 -
Papryka słodka mielona Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
-
Przyprawa curry orientalna Prymat
-
sól
-
pieprz
Sposób przygotowania
2. W misce rozbełtaj jajka, do drugiej wsyp bułkę tartą ze wszystkimi przyprawami.
3. Wydzielone kawałki z piersi dopraw solą i pieprzem, następnie obtocz dokładnie w jajku i bułce.
4. Obtoczone piersi piecz w piekarniku w 200 stopniach Celsjusza przez około 20 minut.
UWAGA ! Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia , delikatnie polej olejem ( minimalnie ), wykładaj kawałki piersi. Mięso można podawać z różnymi sosami np. czosnkowym.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się