Złociste bananowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szkl
  • mąka

    3/4 szkl
  • jaja

    2
  • cukier kryształ

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • cukier puder

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miksujemy całe jajka z cukrami, dodajemy mąkę i mleko. Banany obieramy i rozgniatamy lub miksujemy na papkę. Dodajemy do ciasta i dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Nabieramy porcje łyżką i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy bananem i bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 30.01.2014 00:13
smaczne te placuszki
marcia7 18.12.2013 21:13
pyszne na deser
Mysiunia 18.12.2013 20:28
jakie pyszne, cieniutkie - super :)
Anna133 18.12.2013 17:21
uwielbiam takei dania , proste i smaczne
iwi 18.12.2013 16:44
Pyszności ;)
Konczi 18.12.2013 16:43
super przepisik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat