Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste bananowe racuszki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
mąka 3/4 szkl
jaja 2
cukier kryształ 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste bananowe racuszki

Miksujemy całe jajka z cukrami, dodajemy mąkę i mleko. Banany obieramy i rozgniatamy lub miksujemy na papkę. Dodajemy do ciasta i dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Nabieramy porcje łyżką i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy bananem i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 30.01.2014 00:13
smaczne te placuszki
marcia7 18.12.2013 21:13
pyszne na deser
Mysiunia 18.12.2013 20:28
jakie pyszne, cieniutkie - super :)
Anna133 18.12.2013 17:21
uwielbiam takei dania , proste i smaczne
iwi 18.12.2013 16:44
Pyszności ;)
Konczi 18.12.2013 16:43
super przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak