Ziołowo - czosnkowe ziemniaczki z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól

  • pieprz

  • oregano

  • bazylia

  • tymianek

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • czosnek

    5 ząbków
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy, studzimy, kroimy w ósemki. Blachę smarujemy olejem wykładamy ziemniaczki i oprószamy przyprawami. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.Posypujemy ziemniaczki.
Pieczemy ok 40 min, aż ziemniaczki zrumienią się. Podajemy np. z gotowanym mięsem z kurczaka i mizerią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 18.10.2013 22:31
są pyszne jako samodzielne danie np z keczupem
sara1 18.10.2013 15:27
pyszne danie obiadowe
msmors 18.10.2013 13:00
smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat