Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
mięso mielone
500 g, wołowe -
bazylia świeża
1 łyżka posiekanej bazyli -
świeży majeranek
1 łyżka posiekanego majeranku -
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżka posiekanego lubczyka -
natka pietruszki
1 łyżka posiekana -
jajko
1 szt, -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 - 2 łyżek, -
cebula
1 szt, -
sos sojowy
2 łyżki, -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
Musztarda francuska Prymat
2 łyżeczki, -
mięta liście
1 łyżka
dodatkowo;
-
masło klarowane
do smażenia -
liście sałaty
kilka szt,
do dekoracji
-
pomidorki koktajlowe
kilka szt, -
marchewka
1 szt, -
koper świeży
kilka gałązek
Sposób przygotowania
Wszystko doprawić musztardą francuską, sosem sojowym oraz pieprzem.
Dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Dłonie zwilżyć wodą i formować kotleciki,które następnie posmarować lekko olejem.
Kotleciki smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym maśle klarownym z obu stron.
Podawać z sałatą z dodatkiem mięty,oraz sosem jogurtowym ze świeżym ogórkiem.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się