Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowe babeczki z nadzieniem borowikowo- musztardowym
Kroki postępowania
Po 30 sekundach dodajemy 1 żółtko. Dalej rozdrabniamy, aż mieszanka osiągnie zielonkawy kolor.
Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 15 minut.
Pieczemy.
Rozdrabniamy:
-4 ugotowane jajka;
-2 średnie ziemniaczki;
-2 łyżki stołowe suszonych, przemielonych borowików;
-1 łyżeczkę paszteciku, np. drobiowego;
-1 łyżkę musztardy delikatesowej;
-2 pokruszone upieczone ciasteczka trójkąciki;
-1 łyżeczkę śmietany;
- sól, pieprz, paprykę słodką (do smaku).
- odrobina zieleniny np. pietruszki
Z tego ma powstać jednolita masa.
Smacznego!!!