Ziołowa szynka z rękawa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1,5 kg
  • olej

    150 ml
  • przyprawa uniwersalna

    1/2 łyżki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżki
  • czosnek granulowany

    2 łyżeczki
  • majeranek

    2 łyżeczki
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • pieprz

    2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej mieszam z wszystkimi przyprawami. Szynkę wkładam do marynaty, nacieram i odstawiam na noc w chłodne miejsce. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Mięso piekę 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu szynkę wyjmuję z rękawa, studzę, a następnie wkładam do lodówki.
Katarzyna59
Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Jest o wiele razy smaczniejsza od wędlin kupowanych w sklepie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 24.05.2015 11:55
pyszne mięsko
Janina 23.05.2015 15:07
Smaczne mięsko;)
Beatris 22.05.2015 21:54
Bardzo apetycznie przygotowana szyneczka:)
gosia56 22.05.2015 19:00
pyszne mięsko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat