Zimowe marzenie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z czarnej porzeczki

    2 szklanki
  • sok jabłkowy

    2 szklanki
  • Goździki całe Prymat

    3
  • skórka z cytryny

    1
  • migdały

    2 łyżki
  • rodzynki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1)W dużym garnku wymieszaj sok jabłkowy z sokiem z czarnej porzeczki. dodaj goździki i skórkę z cytryny.
2)Do małego garnka włóż migdały i wlej tyle wody, żeby je przykryła. Zagotuj i odcedź migdały w sitku.
3)Usuń brązową skórkę z migdałów o nie kuchenną ściereczką. następnie posiekaj je.
4)Zagotuj mieszankę soków. Do gorącej mieszanki dodaj rodzynki i migdały.
5)Przelej napój do szklanek i podawaj ciepły.
Przygotowanie ok. 20 minut. Można również wystudzić i podawać latem z kostkami lodu. Oprócz tego w czasie gotowania można dodać również syrop malinowy. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat