Zimne nóżki według Agi

Zimne nóżki według Agi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nogi świńskie

    2 sztuki
  • pręga wołowa

    1/2 kg
  • udko z kurczaka

    2 sztuki
  • groszek konserwowy

  • sól

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • marchew

    3 sztuki
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystko mięso dokładnie myjemy i zagotowujemy.Po zagotowaniu wyjmujemy,opłukujemy i jeszcze raz wkładamy do zimnej wody i gotujemy.Po zebraniu szumowin dodajemy marchewkę i przyprawy.Gotujemy tak długo aż mięso będzie całkiem miękkie.Mięsko wyjmujemy a rosołek przecedzamy.Teraz mięsko obieramy od kości,kroimy i dodajemy do rosołu.Marchewki kroimy w plasterki i też dajemy do rosołu.Jeszcze raz doprawiamy.Żelatynę rozpuszczamy w gorącym rosole(w kubku) i dodajemy do reszty.Rozlewamy do miseczek.My uwielbiamy.Polecam.:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

irenka

28.02.2012 16:05
super jedzonko

piotereq

23.01.2012 13:28
lubimy

tomek18

25.09.2011 11:07
pyszne

Justyna Jussstiii

15.05.2011 11:30
pycha

Barbara/zuza22_85

13.04.2011 14:24
super

Justyna Jussstiii

05.04.2011 09:47
super

Krystyna32

05.04.2011 03:25
apetyczne

MAR3STA

04.04.2011 23:21
apetycznie wyglądają;)

joanna77

04.04.2011 21:10
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat